Догляд за трикотажем і в'язаними виробами читайте на сайті Хмарка

Догляд за трикотажем і в'язаними виробами

В'язанняТрикотаж завжди був у моді, але останнім часом все більшої популярності набувають речі хендмейд, зроблені своїми руками. Рукодільниці взялися за інструменти, дістали записи з бабусиними секретами, додали креативу, і вийшло вдосталь унікальних виробів. Але тепер постає питання: як правильно зберігати і доглядати за цими творами мистецтва, щоб довго радіти їх красі?

Зберігання

На відміну від звичайних тканинних суконь і костюмів, в'язані речі не можна розвішувати на вішаки у гардеробі. Щоб уникнути розтягування зберігайте їх складеними на полицях шафи. Але й не притискайте сильно, щоб вони не втратили свою форму і об'єм.

Якщо згодом на вашому в'язаному платті з'явились катишки, ні в якому разі не обривайте їх, з'являється ризик зіпсувати річ, зробивши дірку. Скористайтеся спеціальними пристосуваннями для м'якого видалення кошлатання.

ПранняВ'язані речі

Періть в'язані речі в теплій або прохолодній воді, гаряча сприяє усадці і зміні структури. Застосовуйте тільки спеціальні делікатні засоби (для мохеру і ангори - яєчний шампунь) для ефективного прання.

Пральною машиною рекомендується користуватися лише для тих виробів, де дозволяє це зробити маркування, інші періть руками. І навіть при ручному пранні потрібно акуратно стискати речі, терти не можна. До речі, після закінчення прання не викручуйте, а ніжно злегка відіжміть руками і загорніть у рушник, потім розгорніть і розправте.

В останнє полоскання додайте трохи оцту, а для ангорки - гліцерину. Сушити слід розкладеними на підлозі або на будь-яких інших горизонтальних поверхнях. Не розвішуйте на мотузках, щоб не зіпсувати виріб.

Стильний в'язаний одягОсобливий догляд

Для видалення плям зробіть концентрований розчин для прання, нанесіть його на плями, потім виперіть як завжди.

Вироби з ангорки і мохеру відразу після того, як вони висохнуть, загорніть в пакет і на 2 години покладіть в морозилку. Вони знову стануть пухнастими та приємними для тіла.

Дерев'яні гудзики перед пранням обмотайте фольгою або харчовою плівкою, вони не намокнуть і не потемніють. А для поліпшення роботи блискавки натріть її милом.

На петлі для гудзиків з внутрішнього боку нанесіть безбарвний лак, вони не витягнуться і прослужать набагато довше. Узори з рельєфом не відпарюйте праскою, зберігайте їх красу.

Дотримуючись цих правил, ви рятуєте унікальну красу вязаних виробів. Це трохи складніше, ніж сучасний догляд в пральній машині, але ця праця виправдана. Адже скільки заздрісних поглядів ви зловите на собі, проходячи по вулиці в приголомшливому модній трикотажній сукню або светрі з норвезьким візерунком.

Джерело: spletnicam.ru

Коментарі (0): Догляд за трикотажем і в'язаними виробами

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Як правильно прати в'язані речі?

    Ви тільки що зв'язали всі деталі виробу, або вам необхідно просто випрати вже готову річ, виконану вами або куплену в магазині. Що необхідно обов'язково пам'ятати в цій ситуації...

  • Як доглядати за одягом для новонароджених

    Догляд за дитячим одягом для новонароджених істотно відрізняється від вимог до догляду за одягом для дорослих. Для дорослих головне значення має зовнішній вигляд одягу, для малюків - в першу чергу ...

  • Догляд за тюлевими фіранками

    Тюлеві фіранки є окрасою будь-якого житла, але найголовніше, вони захищають від сонця і створюють в приміщенні атмосферу легкості і чистоти.