Природні сонцезахисні засоби (косметичні олії) читайте на сайті Хмарка

Природні сонцезахисні засоби (косметичні олії)

Олія ши (каріте)У список найбільш відомих засобів захисту від шкідливих сонячних променів природного походження входять олія ши (каріте), буріті, насіння малини, авокадо, жожоба, зеленої кави, лісового горіха, кокосова олія і кунжутна олія. Пропонуємо Вам докладніше дізнатися про їх природні та сонцезахисні властивості і включити в свій побут найбільш підходяще.

Олія ши (каріте)

Це «диво африканського походження» останнім часом стало дуже популярним завдяки своїм захисним і пом'якшувальним властивостями. Дуже вже благотворним є його вплив на шкіру. Особливо в умовах африканського клімату шкіра і волосся людини дуже потребують захисту, і олія ши чудово справляється з цим завданням.

Представте собі, новонародженим малюкам там відразу роблять енергійний масаж з використанням олії ши, яке створює захисний бар'єр для їхньої шкіри у важких кліматичних умовах.

Ще в 40 роках ХХ століття наукові дослідження підтвердили, що народи, які використовують олію каріте, менше страждають від шкірних хвороб, при цьому їх шкіра стає вражаюче гладкою і пружною.

Косметологи досить активно зараз почали використовувати олію ши, а почався цей процес більше 20 років тому. Регенеруючі властивості неомильних жирів, які є складовими олії ши, впливають на синтез колагену. Для довідки, колаген собою являє білок, що становить основу сполучної тканини організму (сухожилля, кістка, хрящ, дерма і т. п.) і забезпечує її міцність, еластичність. У косметології його дуже часто використовують для «омолодження» шкіри.

Крім того, складові компоненти каріте володіють властивостями УФ-фільтрів. Сонцезахисний фактор каріте приблизно 4 одиниці.

Олія бурітіОлія буріті

Олія буріті - оранжево-червоного кольору (завдяки цьому має SPF фактор), отримують її холодним пресуванням з плодів пальми, що виростає в басейні Амазонки. Ця олія багата ненасиченими жирними кислотами. А саме, це олеїнової жирні кислоти (завдяки чому швидко вбирається в шкіру) і ряд інших найважливіших жирних кислот (пальмітинова, пальмітолеїнова, лінолева, ліноленова), які сприяють виробленню колагену і еластину, що робить шкіру більш м'якою і пружною.

Ще вона є одним з головних джерел каротиноїдів (це натуральні пігменти, які відповідають за кисневий обмін).

Також олія буріті - це багате джерело b-каротину серед олій (вміст цієї речовини вищий, ніж у олії моркви). Бета-каротин, відомий як провітамін А, є потужним нейтралізатором вільних радикалів. Він захищає шкіру від пошкоджень і дегідратації (зневоднення організму), викликаної ультрафіолетовим опроміненням, а також зменшує чутливість шкіри до ультрафіолетового випромінювання.

Олія насіння малиниОлія насіння малини

У першу чергу, олія насіння малини захищає шкіру від шкідливого впливу широкого спектру UV-A і UV-B випромінювання. Чому воно для нас небезпечне? Від їх впливу на організм є видимий і невидимий результат. Видимий результат впливу коротких UVB-променів на шкіру - поява засмаги або навіть опіків (від надлишку ультрафіолету типу В). Довгі UVA-промені не залишають видимих ​​слідів, але вони проникають глибоко в шкірні покриви, наслідки чого можуть проявитися лише через певний час. Наприклад, саме UVA-промені провокують появу на шкірі пігментних плям, веснянок, родимок. Вони також є причиною втрати пружності і еластичності шкіри, вона стає сухішою і швидше старіє.

Так ось, олія насіння малини перешкоджає цьому передчасному старінню, захищає від впливу вільних радикалів, зберігає в шкірі вологу (тобто запобігає дегідратації), покращує кровообіг і колір обличчя, має протизапальні, зволожуючі, захисні, заспокійливі і загоюючі властивості. Природний сонцезахисний фактор (SPF) від 25 до 50 (на думку різних авторів).

Олія жожобаОлія жожоба

Ще одна косметична олія, яке стане вашим захисником на це літо - олія жожоба. Жожоба - гіллястий вічнозелений чагарник, що росте в посушливих районах південної частини Північної Америки і на Тибеті. Олію жожоба отримують з горіхів чагарнику методом холодного пресування.

Ця речовина насправді є воском. Віск жожоба за своїм складом дуже схожий з воском, який становлять 25-30% шкірного сала. Змішуючись з інгредієнтами шкірного сала на поверхні шкіри, масло жожоба утворює газопроникний захисний шар, а біологічно активні речовини легко проникають в глибокі шари шкіри. Проникаючи глибоко в епідерміс, олія жожоба уповільнює процеси окислення шкірних ліпідів, попереджаючи передчасне старіння і знижуючи ризик ракових змін шкіри.

Вона оптимізує процеси засвоєння вітаміну D і вироблення шкірою меланіну під впливом сонця. Її природний УФ-фактор складає приблизно 2-4 одиниці. Підходить для догляду за шкірою після сонячних ванн, оскільки надає сильну протизапальну і зволожуючу дію.

Олія авокадоОлія авокадо

Авокадо ("алігаторова груша") здавна використовувалося жінками мексиканських племен і племен Арізони. Відоме воно як "олія краси". І не даремно. Олія авокадо гальмує активність ферменту лізілоксідаза, який певною мірою сприяє утворенню спайок між молекулами колагену. Так що включайте авокадо в раціон харчування, щоб уповільнити старіння шкіри.

Також воно відновлює бар'єрні функції епідермісу і місцевий імунітет шкіри. Містить жиророзчинні вітаміни А і Е, які володіють антиоксидантними властивостями. Ну і як природний сонцезахисний засіб, олія авокадо відбиває ультрафіолетове випромінювання і володіє сонцезахисним фактором (SPF) 2-4.

Кунжутна оліяКунжутна олія

Кунжутна олія багата мікроелементами і поліненасиченими жирними кислотами. До складу входять такі мікроелементи: кальцій, фосфор, залізо, магній, цинк.

Сезамол - натуральне активна речовина, що міститься в цій олії, перешкоджає процесам окислення. Відновлює захисні функції епідермісу, зволожує і живить шкіру.

Так само кунжутна олія є чудовим УФ-фільтром, поглинаючи шкідливі промені. Завдяки цьому, її часто використовують в сонцезахисній косметології. Її SPF - 2. У деяких джерелах вона ж має ступінь захисту 3-5.

Олія зеленої кавиОлія зеленої кави

Олію зеленої кави отримують з висушеного і подрібненого незрілого насіння кавового дерева аравійського.

Завдяки наявності багатого мультивітамінного комплексу і гіалуронової кислоти, оліязеленого насіння кавового дерева володіє інтенсивною і тривалою зволожуючою дією. Вона має також антиоксидантні, антисептичні, антитоксичні і регенеруючі властивості.

Олія зеленої кави захищає шкіру від дії агресивних факторів зовнішнього середовища. Додаючи в крем хоча б 5% цієї олії, ви збільшуєте його фактор захисту на 15 одиниць.

Олія лісового горіхаОлія лісового горіха

Володіє натуральним сонцезахисним фактором до 11 одиниць. Має пом'якшуючу і регенеруючу дію на шкіру, живить, відновлює водно-ліпідний бар'єр. Заспокоює шкіру після засмаги.

Кокосова оліяКокосова олія

Створює стійкий захисний шар до і після прийняття сонячних ванн (SPF 6-7). Ефективно зволожує шкіру і робить її «оксамитовою».

Як засоби догляду після засмаги рекомендують використовувати ефіри ромашки, лаванди, чайного дерева, розмарину, герані, іланг-ілангу, насіння моркви. Також Д-пантенол, алантоїн, гель алое вера, екстракти огірка, липи, волошки, ромашки, звіробою, молочні протеїни, вітамін А, екстракти ламінарії.

Впевненно можна сказати, що природа сама про нас піклується. Вона дає нам все потрібне для того, щоб захистити себе. А наше завдання - всього лише дізнатися, що і за яких обставин можна використовувати. Але робити це потрібно з розумом!

Джерело: https://hmarka.ua/

Коментарі (0): Природні сонцезахисні засоби (косметичні олії)

Залишити відгук

Ваше ім`я

Ваш E-mail

Коментар

Читати статті по категоріях:
Інші статті
  • Фототипи шкіри за класифікацією Т.Фіцпатрика

    Наближається літо... Прийшла пора пляжів, купань, засмаги. А отже, необхідно подумати про захист від такого довгоочікуваного та бажаного сонечка. Адже окрім тепла та засмаги, воно може принести нам ще й ...

  • Як захистити волосся від впливу сонця?

    Збираючись у відпустку, ми за звичкою починаємо посилено піклуватися про шкіру тіла, зволожуючи її і випробовуючи на собі різного роду антицелюлітні програми, купуємо новомодні засоби, що захищають епідерміс від ультрафіолету ...

  • Сонячні опіки у дітей

    Найкращий засіб від сонячного опіку - це його профілактика. Важкий сонячний опік небезпечний і завдає сильного болю, але його можна легко уникнути.